ŠKOLA TRADICIJE „MLADI I SREM“

Centar za rad  sa decom, mladima i porodicom „Vrdničak“, uz finansijsku pomoć Centra za unapređenje preduzetništva mladih uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta kroz projekat MLADI I SELO – Program podrške mladima u ruralnim sredinama“, od 15.8. do 15.11.2013. godine sprovešće projekat pod nazivom „Škola tradicije: mladi i Srem“.  

 

U okviru prvog dela projekta održaće se četiri aktivnosti usmerene na podučavanje mladih tradicionalnim receptima i načinima pravljenja zimnice. Od 15. septembra do 15. oktobra,  održavaće se nedeljne  radionice usmerene na upoznavanje mladih sa tradicionalnim jelima, pesmama i ženskim zanatima Srema. Na kraju, od 15. oktobra do 15. novembra, mladi bi se upoznali sa potencijalima ruralnog turizma Banje Vrdnik i okolnih naselja. U okviru ovog dela projekta predviđena je poseta seoskom imanju u Jasku, apartmanima „Sunce“, kao i završno veče, „Veče Srema“, u sali Kasine u Banji Vrdnik. U okviru završne večeri biće organizovane prezentacije i predavanja vezana za tradiciju Srema, kao i prodajna izložba zimnice koju su napravili mladi učesnici škole tradicije.

 

POZIVAMO SVE MLADE SA TERITORIJE OPŠTINE IRIG DA NAM SE PRIDRUŽE U OVOM PROJEKTU I PROVEDU SA SVOJIM PRIJATELjIMA ZANIMLjIVA I EDUKATIVNA TRI MESECA PRED NAMA.

 

SVI ZAINTERESOVANI SE MOGU JAVITI NAŠIM MLADIM ASISTENTKINjAMA KOJI ĆE RUKOVODITI PROJEKTOM.

 

Asistentkinje „Škole tradicije: Mladi i Srem" su :

  1. Miroslava Mirosavljević (tel. : 069 240 44 54)
  2. Ivana Daničić (tel. :064 156 86 12)
  3. Milica Savić (tel. : 065 539 13 88)


Takođe vas pozivamo da pratite naš i druge projekte na Facebook stranici: MLADI I SELO – Centar za unapredjenje preduzetnistva mladih (https://www.facebook.com/czupm)